TRENDY

Jak będzie smakował świat po pandemii COVID-19?

Pandemia koronawirusa spowodowała, że konsumenci z większą ostrożnością i podejrzliwością podchodzą do zakupów produktów spożywczych. Ta nowa sytuacja stawia przed producentami, dystrybutorami i sprzedawcami żywności szereg kolejnych wyzwań...

Czytaj więcej…

Listeria monocytogenes wciąż poza kontrolą

W Niemczech zmarły dwie osoby, w Holandii - trzy, a u jednej kobiety doszło do poronienia. W obydwu krajach kilkadziesiąt osób zostało zarażonych listoriozą o poważnym przebiegu...

Czytaj więcej…

Zwiększa się nacisk na redukcję soli

Od lat producenci są zachęcani do obniżania stężenia soli w swoich produktach, ponieważ prawie 80% spożycia soli pochodzi z przetworzonej żywności i są to produkty, które często goszczą na naszych stołach, np. chleb, pizza, ser.....

Czytaj więcej…

Trendy smakowe 2019

Wydają się ponownie zauważać równowagę między smakami, które konsumenci uważają za znajome, a smakami, które zaspokajają ich pragnienie przygody smakowej. Amerykanie zaczęli odkrywać autentyczne i niekonwencjonalne doznania smakowe....

Czytaj więcej…

Niemieccy konsumenci poszukują roślinnych substytutów mięsa

Produkty wegetariańskie i wegańskie stają się coraz powszechniejsze: nie są to już tylko przejściowe wybryki mody. ....

Czytaj więcej…

TRENDY, NOWOŚCI
WYDARZENIA 

 Chcesz otrzymywać nasz miesięcznik informacyjny?

Ta strona używa ciasteczek (cookies) w celu poprawy funkcjonalności serwisu oraz gromadzenia danych analitycznych. Możesz określić warunki przechowywania oraz uzyskiwania dostępu do plików cookie w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej. Więcej możesz przeczytać tutaj.