TRENDY

Ewolucja e-handlu

Sprzedaż produktów spożywczych on-line rozwija się w dynamicznym tempie. IGD (brytyjska organizacja zajmująca się badaniami i szkoleniami w zakresie żywności i rynku produktów spożywczych)....

Czytaj więcej…

Hybrydowy burger wołowo – soczewicowy – zyski dla środowiska i lepsze wartości odżywcze

Połączenie soczewicy i wołowiny to znakomita recepta na doskonałego burgera. Badania prowadzone przez Luntils.org i Pulse Canada pokazują, że zastępując 1/3 mięsa za pomocą soczewic....

Czytaj więcej…

Ciekawostki wśród Start Up’ów

W branży spożywczej, a w szczególności, w jej najbardziej innowacyjnych sektorach jak produkty roślinne, hybrydowe, organiczne, opakowania spożywcze, każdego dnia powstają nowe „start upy”..

Czytaj więcej…

Mięso i kiełbasy na grill dostępne 24h na dobę

Spontaniczna chęć szybkiego zorganizowania grilla najczęściej umiera pod drzwiami zamkniętego sklepu...

Czytaj więcej…

Francja zakazuje stosowania „mięsnych” nazw produktów roślinnych

Francja przyjęła nowy akt, mający na celu zwiększenie przejrzystości informacji pomiędzy poszczególnymi produktami spożywczymi...

Czytaj więcej…

TRENDY, NOWOŚCI
WYDARZENIA 

 Chcesz otrzymywać nasz miesięcznik informacyjny?

Ta strona używa ciasteczek (cookies) w celu poprawy funkcjonalności serwisu oraz gromadzenia danych analitycznych. Możesz określić warunki przechowywania oraz uzyskiwania dostępu do plików cookie w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej. Więcej możesz przeczytać tutaj.