W dniu 20.05.2015 odbyła się organizowana przez Inwestel konferencja „Trendy żywieniowe 2016 – 2020”. Poszczególni prelegenci przedstawili szerokie podejście do tematu trendów, obejmujące zarówno zachowania konsumenckie, jak i zmiany zachodzące w segmencie handlu detalicznego. Uczestnicy mieli możliwość zapoznania się również z tematyką tworzenia strategii innowacyjnych i nowoczesnymi metodami zapewniania bezpieczeństwa żywności. Konferencję zakończyła, ciesząca się ogromnym zainteresowaniem uczestników, prezentacja i degustacja innowacyjnych produktów przygotowanych przez firmy Inwestel i Van Hees.
Zapraszamy do pobrania prezentacji, przedstawionych w trakcie konferencji:
Trendy żywieniowe i nowa rola mięsa
Hanni Ruetzler – future food studioTrendy żywieniowe w Niemczech
Michael Jakobi – Fleisch MarketingBadaj i chroń
Dieter Elsser – Gravesen – ISI Food ProtectionBadaj i chroń
- przykłady doświadczalne z praktyki
Rolf Haeussler – Van Hees GmbH
Kluczowe trendy na rynku żywności
i napojów w Polsce
Honorata Jarocka ‐ Mintel
Strategia innowacyjna w procesie
projektowania nowych produktów
Zbigniew Oczadły – Ergo solutions
Prelegenci
Konferencja prowadzona była przez światowej sławyprofesjonalistów, badaczy i naukowców: