TRENDY

Nowoczesny Supermarket – przykłady z Mediolanu i Koblencji

Supermarkety nowej generacji to przejrzystość konfiguracji, nowoczesny, surowy design oraz bogata ekspozycja oferowanych produktów. Aranżowanie punktów degustacji w różnych miejscach, w poszczególnych dniach tygodnia umożliwiają lekkie nowoczesne meble na kółkach, a odpowiednio dobrane oświetlenie podkreśla wyjątkowość oferowanych artykułów.

Czytaj więcej…

Dobroczynne orzechy i ziarna

Jedzenie orzechów zmniejsza ryzyko zachorowań na śmiertelne choroby

Badania przeprowadzone przez uczonych z Uniwersytetu w Maastricht wykazały związek pomiędzy spożyciem orzechów, a zmniejszonym ryzykiem zgonów z powodu niektórych śmiertelnych chorób. Badania prowadzono od 1986 roku na grupie 120 000 Holendrów, kobiet i mężczyzn w wieku 55‐69 lat.

Czytaj więcej…

Supermarket – trendy (raport z rynku niemieckiego)

Detaliczny Handel spożywczy w Niemczech, jak podaje Fleischmarketing, odnotował w 2014 roku spadek ilościowy, wyrównany jedynie przez wzrost cen średnio o 0,7%. Jednocześnie znaczny wzrost obrotów notują w ostatnim okresie pełno asortymentowe sklepy spożywcze – w 2014 roku osiągnęły 27% udziału w rynku spożywczym (wzrost o 2%), a udział dyskontów spożywczych...

Czytaj więcej…

Wyniki ankiety

Wyniki ankiety przeprowadzonej wśród uczestników konferencji „Trendy Żywieniowe 2016‐2020”.

Ankietę dotyczącą znajomości współczesnych trendów żywieniowych oraz wprowadzania na rynek produktów innowacyjnych wypełniło 80 osób spośród 92 uczestników konferencji. W tej grupie...

Czytaj więcej…


TRENDY, NOWOŚCI
WYDARZENIA 

 Chcesz otrzymywać nasz newsletter?